وقتی در یک لیوان شیر یا چایی یا آب و یا شربت و ... نباشد، معمولاً می گوییم، لیوان خالی است. در صورتی که هیچ لیوانی خالی نیست! چرا؟ زیرا در این صورت لیوان محتوی هواست! بلی هوا همه جا وجود دارد. در این جا یک موضوع پیش می آید: اگر لیوان خالی نیست، پس چرا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : سه شنبه 1393/11/28
چرا کاغذ خیس نمی شود؟
وقتی در یک لیوان شیر یا چایی یا آب و یا شربت و ... نباشد، معمولاً می گوییم، لیوان خالی است. در صورتی که هیچ لیوانی خالی نیست! چرا؟ زیرا در این صورت لیوان محتوی هواست! بلی هوا همه جا وجود دارد.
در این جا یک موضوع پیش می آید: اگر لیوان خالی نیست، پس چرا می توان در آن مایعات مختلف ریخت؟ دلیلش این است، که هوا سبک است، و هنگامی که در یک لیوان مایعی ریخته می شود، هوای داخل بالا می رود، و جای خود را به مایع مزبور می دهد.
با استفاده از این ویژگی آب، شما می توانید دستان خود را شگفت زده کنید: یک لیوان بلند بردارید. یک صفحه کاغذ را مچاله کنید، و در ته لیوان بگذارید، و کمی فشار دهید، تا خاطر جمع باشید. که اگر لیوان را وارونه کنید، کاغذ پایین نمی افتد. اکنون یک سطل پر از آب فراهم سازید، و لیوان محتوی کاغذ را وارونه بگیرید، و خیلی سریع به طور عمودی در آب فرو برید، و لحظه ای بعد به طور عمودی از سطل بیرون بیاورید.
کمی به صورت وارونه نگه دارید، تا قطرات آب از دور و بر لیوان پایین بریزند. حالا کاغذ را از توی لیوان خارج کنید. همه منتظر خیس بودن کاغذ خواهند بود، در صورتی که این کاغذ کاملاً خشک می ماند. چرا؟
دلیلش ساده است: وقتی آب از دهانه ی لیوان وارد آن می شود، هوا راهی برای بیرون رفتن پیدا نمی کند، و به ناچار بالا می رود، و در حالی که حجمش کم شده است، در محلی نزدیک به ته لیوان باقی می ماند، و در نتیجه آب نمی تواند بیش از اندازه ی معین بالا برود، و کاغذ را خیس کند. همین!